USA och Israel ligger bakom terrordåden och upproret i Syrien för att störta den syriska regimen

Publicerad 2012-07-19

syria-us-isreal1

USA krigar i Syrien via terrorgrupper som bl.a. utför massakrer på civila som sedan skylls på Syriens regim för att få en förevändning för en militär intervention mot Syrien.

Den pågående proteströrelsen i Syrien är avsedd att ge en förevändning för en militär intervention mot Syrien, mycket lik den som skedde i Libyen.

Proteströrelsen är avsedd att tjäna som en förevändning och ett motiv för att ingripa militärt mot Syrien. Förekomsten av ett väpnat uppror förnekades inledningsvis. De västerländska medierna har under lång tid beskrivit händelserna i Syrien som en ’fredlig proteströrelse’ riktad mot regeringen Bashar al-Assad, när bevisen bekräftar förekomsten av ett väpnat uppror som är integrerat med islamiska paramilitära grupper.

USA och Nato bär huvudansvaret för störtandet av och mordet på Libyens ledare Moammar Ghaddafi som kunde genomföras med förevändningen att Gaddafis regim hotade genomföra ett folkmord på ”de libyska rebellerna”, införde ”en flygförbudszon” och därefter attackerade och slog ut Libyens militära försvar och genom bl.a. utbildning, finansiering och beväpning av rebellgrupper, även utländska, genomförde maktövertagandet.

Västländernas och massmedias ensidiga skildring och rapportering

Västliga regeringars (även den svenska) och mainstream-medias (inklusive svenska) ensidiga skildring av en humanitär kris i Syrien avslöjas nu successivt som ett egennyttigt bedrägeri för att motivera en repris på en Libyenlik Nato-erövring. I verkligheten är det västmakterna och deras israeliska och arabiska hantlangare som ger bränsle till en humanitär kris och skapar förutsättningar för ett fullskaligt krig.

Författaren och historikern Webster Griffin Tarplay säger i en intervju med iranska Press-TV:
”Bara beträffande Hula-massakern själv har den allmänna världsopinionen rätt att veta att den syriska regeringen nu har slutfört sin undersökningskommission om vad som hände. Den leddes av brigadgeneral Kasim Suleyman: De har funnit att dessa dödanden utfördes av en dödspatrull på omkring 800 krigare som attackerade två syriska militärbaser och sedan fortsatte med att utföra en massaker på civilbefolkning och de riktade in sig på de civilpersoner som vägrade att delta i en attack på Assad-regeringen. Jag själv har jämfört italienska, belgiska, brittiska, ryska och andra källor och alla är överens att den hegemoniska fabeln i den västerländska världen och den NATO-kontrollerade median om den ondskefulle Assad som ger order till någon form av massaker är en fullständig fiktion, det är propagerande (eng. propagation), det är utformat att leda till krig. Det är viktigt att Ryssland fortsätter att blockera en attack på Syrien i Säkerhetsrådet.”…
”I verkligheten, som alla vet, så är det Förenta Staterna, britterna, fransmännen, NATO, israelerna som är ansvariga för dessa dödspatruller.”…
”Jag tror att det kommer att bli väldigt viktigt för någon viktig världsmakt att utpeka att dessa dödspatruller var konstruerade av ambassadör Negroponte, de infördes av USA-ambassadör Ford. Detta är en komplett destabilisering, cyniskt planerad från topp till tå.”
Syria Finds 800-Man Death Squad Guilty Of Houla Massacre

Politiske analytikern Christoph Hoerstel berättar i en intervju med ryska Russia Today:
”Det är alla möjliga sorters medialögner. Den allra senaste var från Homs där vi hör att 80 människor dödades i en massaker. Samma motståndsgrupp som publicerade detta som lite senare sade att det var bara 50 och att det var 24. Allt detta var på officiell tysk radio och faktiskt säger regeringen att det var 9 men att dödandet gjordes av terrorister och jag tror att detta är troligt och de andra sakerna är lögner – de vanliga lögnerna vi har hört sedan ett års tid.”

’Foreign-funded terrorists to blame for Syria atrocities’

 

syrien-lidande

Civila är de som fått lida pga. de utlandsstödda konflikterna. Foto: Freedomhouse2

Israel påstår att Syrien kan använda kemiska vapen mot det syriska folket

Enligt Russia Today lägger Israel uppenbarligen grunden för en eventuell militär attack mot Syrien genom att hävda att Damaskus skulle kunna använda kemiska vapen mot det syriska folket. Tel Aviv har nyligen uttryckt oro över vad de kallar användningen av kemiska vapen i Syrien. Israel säger att vapnen kan falla i orätta händer och att de även kan användas av Syrien för att genomföra en attack mot israeliska styrkor. Förevändning används för att motivera en eventuell militär attack mot Syrien, även om det innebär att utlösa en större konflikt i regionen. Ayoob Kara, en ledande medlem av det israeliska Likud-partiet, lett av premiärminister Benjamin Netanyahu hävdade i en intervju med Israel Radio den 9 juni att den syriska regeringen har använt ’kemiska vapen mot män, kvinnor och barn’ under de senaste månadernas oro i landet.

Russia will confront any US-led attack on Syria: Webster Tarpley

Natos militärkampanj för att fälla Bashar al Assad-regimen i Syrien –krig via ombud (proxy war)

USA och Israel med Nato-medlemmar och USA:s arabiska satellitstater som medhjälpare ligger bakom terrordåden och upproret i Syrien för att fälla den syriska regimen.

Politiske analytikern Christoph Hoerstel säger i denna intervju med ryska Russia Today: ” Det finns terrorister som arbetar och väldigt tydligt är de sponsrade från utlandet, öppet Saudi-Arabien har sagt det, Qatar samma sak, Turkiet är inblandat. Folk…krigare kommer över gränserna från Jordanien, från Libanon, från Irak, från Turkiet.”…
”Denna så kallade syriska revolution var anstiftad från utlandet.”…
”Vi har ögonvittnen som jag har fångat på denna TV-station.”…
”Lösningen kan bara komma om ljugandet upphör och länderna bakom terrorn utpekas öppet.”…
”Det är en allomfattande strid som pågår mellan de syriska regeringstrupperna och dessa terrorister. Och jag tror att den stora, stora majoriteten av de fattiga syrierna är fångade i mitten.”

’Foreign-funded terrorists to blame for Syria atrocities’

 

Förenta staterna söker politisk konflikt i Syrien, uppmanar till våld genom ombud med hjälp av angränsande arabstater, säger en politisk aktivist.
I en intervju i iranska Press-TV säger Haitham Alsibahie hos the Syrian Social Club i London att USA lämnar smutsjobbet till Qatar och Saudiarabien i det syriska fallet.

’US fights proxy war in Syria’

Både det syriska Muslimska brödraskapet (MB) (vars ledarskap är i exil i Storbritannien) och det förbjudna Hizb ut-Tahrir (Frihetspartiet) ligger bakom upproret. Båda organisationerna stöds av Storbritanniens militära underrättelsetjänst MI6. Det uttalade målet för både MB och Hizb-ut Tahir är ytterst att destabilisera Syriens sekulära stat.
SYRIA: Who is Behind The Protest Movement? Fabricating a Pretext for a US-NATO ’Humanitarian Intervention’

Rysslands sändebud till NATO Dmitri Rogozin sade redan i augusti 2011 att ”Nato planerar en militär kampanj mot Syrien för att hjälpa till att störta regimen president Bashar al-Assad med det långsiktiga målet att förbereda ett brohuvud för en attack mot Iran, …[Detta uttalande] betyder att planeringen [av den militära kampanjen] är på god väg. Det kan vara en logisk slutsats av dessa militära och propagandaoperationer, som har utförts av vissa västländer mot Nordafrika’, sade Rogozin i en intervju med nyhetstidningen Izvestija. Den ryske diplomaten pekade på det faktum att alliansen strävar efter att intervenera endast mot regimerna ’vars åsikter inte överensstämmer med dem i väst.’

’Beachhead for an Attack on Iran’: NATO is planning a Military Campaign against Syria

 

AKTION FÖR SVERIGE har tidigare rapporterat om USA:s försvarsdepartments mer än 10 år gamla planer på att ta över sju länder på fem år, däribland Irak, Libyen, Syrien och Iran.

Libyen-invasionen planerades 10 år i förväg

AKTION FÖR SVERIGE har också informerat om de läckta amerikansk-brittiska planerna från år 1957 för att ta byta ut Syriens dåvarande regim. Dessa CIA-MI6-planer inkluderade iscensatta falska gränsincidenter som en ursäkt för en invasion av Syrien samt lönnmord av nyckelpersoner i den syriska ledningen. Detta har vi nu år 2012 också sett hända med turkiska och libanesiska gränsincidenter med flygintrång från Turkiet och skottlossning mot Syrien från den andra sidan av den libanesiska gränsen samt genom sprängdåd mord på den syriske försvarsministern, biträdande försvarsministern och enligt uppgift också inrikesministern och med säkerhetsrådgivaren bland de svårt skadade.

1957-års amerikansk-brittiska plan för att störta Syrien-regimen – nu högaktuell år 2012

Israels och Turkiets roll

 

Både Ankara och Tel Aviv är inblandade i att stödja ett väpnat uppror. Dessa strävanden samordnas mellan de två regeringarna och deras underrättelsetjänster.

Israels Mossad, har enligt rapporter gett dolt stöd till radikala Salafistterroristgrupper, som blev verksamma i södra Syrien i början av proteströrelsen i Daraa i mitten av mars. Rapporter tyder på att finansieringen av Salafistupproret kommer från Saudiarabien.
Syrian army closes in on Damascus suburbs, The Irish Times, May 10, 2011

Den turkiska regeringen med premiärminister Recep Tayyib Erdogan stödjer syriska oppositionella grupper i exil och samtidigt backar upp de väpnade rebellerna i Muslimska brödraskapet i norra Syrien.
SYRIA: Who is Behind The Protest Movement? Fabricating a Pretext for a US-NATO ’Humanitarian Intervention’

 

 

Läckt korrespondens avslöjar att Nato-specialstyrkor har varit verksamma i Syrien med väpnade oppositionsgrupper

Den senaste sprickan i den västra fasaden avseende Syrien kommer i form av en läckt korrespondens från det västliga privata underrättelseföretaget Stratfor, som rapporterar att USA-ledda Nato-specialstyrkor har varit verksamma inom Syrien tillsammans med väpnade oppositionsgrupper. Stratfor är nära förbundet med det amerikanska försvarsdepartementet Pentagons planerare, ja kan t.o.m. ses som en privat flygel av Pentagon. Dokumentet, som beskrivs av Wikileaks citerar amerikanska militära källor som diskuterar en kampanj för destabilisering av den syriska regeringen Bashir Al Assad, som omfattar oppositionsutbildningsgrupper och tillämpad gerillataktik, inklusive mord. Med andra ord diskuterar ett scenario som närmar sig vad som faktiskt händer och redan har hänt i Syrien.

Syria: The Western Deception Over Regime Change Unravels. NATO Prepares for All Out War

 

Brittisk underrättelsekälla bekräftar amerikanskt och israeliskt stöd och finansiering till islamistiska rebeller som har infiltrerat proteströrelsen

Förnekat av västerländsk media, är utländskt stöd till islamistiska rebeller som har ’infiltrerat proteströrelsen’ icke desto mindre bekräftad av västerländska underrättelsekällor. Enligt tidigare MI6-officeren Alistair Crooke (och EU-rådgivare på hög nivå): ’Två viktiga krafter bakom händelserna [i Syrien] är sunniradikaler och syriska grupper i exil i Frankrike och USA. Han sa att radikalerna följer undervisningen av Abu Musab Zarqawi, en avliden jordansk islamist som försökte skapa ett sunnitiskt emirat i Jordanien, Libanon, Palestina och Syrien som kallades Bilad a-Sham. De är erfarna stadsgerillamän som slogs i Irak och har extern finansiering. De infiltrerar protester att anfalla Assads styrkor, som i Jisr al-Shagour i juni (2011, översättarens anm.), där de tillfogade svåra förluster.’
Blueprint för Nato attack On Syria Revealed

Den före detta MI6-tjänstemannen bekräftar att Israel och USA stödjer och finansiera terroristerna: ’Crooke sade att exilgrupper försöker störta den anti-israeliska [syriska] regimen. De finansieras och utbildas av USA och har länkar till Israel. De betalar sunni-stamhövdingar att sätta folk på gatorna, arbetar med frivilligorganisationer för att mata ut styrkta berättelser om grymheter till västerländska media och samarbetar med radikaler i hopp om att upptrappande våld kommer att rättfärdiga Nato-ingripande.’

Israel är en de facto-medlem i Nato efter en överenskommelse som undertecknades 2005.
Processen för militär planering inom NATO: s utökade allians omfattar samordning mellan Pentagon, Nato, Israels försvarsmakt (Israel Defense Force, IDF), liksom aktiv militär medverkan av de arabiska frontlinjsstaterna, inkluderande Saudiarabien, Gulfstaterna, Egypten: allt som allt tio arabiska länder samt Israel är medlemmar i Medelhavsdialogen (The Mediterranean Dialogue) och Istanbul-samarbetsinitiativet (The Istanbul Cooperation Initiative).
A ’Humanitarian War’ on Syria? Military Escalation. Towards a Broader Middle East-Central Asian War?

Terroristgrupper dödar civila och detta används för att skylla på Syriens president al-Assad

Professor Michel Chossudovsky, chef för Centrum för forskning om globalisering (Centre för Research on Globalization), Montreal, Kanada säger i en intervju att ’Det finns gott om bevis från officiella uttalanden från Arabförbundets observatörsgrupp, från de israeliska medierna, att det finns terroristorganisationer som sysslar med att döda civila och att detta på ett mycket cynisk sätt ger rättfärdigande för det så kallade internationella samfundet att skylla på Bashar al-Assad när i själva verket dessa civila offer har beställts av utländska styrkor.’
NATO Proxies Behind Syria Massacre

 

rebels-470
Syriska rebeller understödda av USA och Israel. Foto: FreedomHouse2

Rebellerna utförde massakern i Hula – USA och väst-massmedier skyller på Assad

Det står nu också helt klart att de väststödda rebellterroristerna i Syrien har utfört massakern i Hula den 25 maj 2012, där 108 barn och vuxna mördades på ett bestialiskt sätt, skriver den ansedda tyska mainstream-tidningen FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)http://www.faz.net/aktuell/politik/neue-erkenntnisse-zu-getoeteten-von-hula-abermals-massaker-in-syrien-11776496.html, som kan jämföras med DN i Sverige.
Efter Västs massakrer i Syrien skall nu fejkade spelas in

Se också avsnittet Västländernas och massmedias ensidiga skildring och rapportering ovan.

Globala finanseliten och Israels intressen

Liksom tidigare Irak och Libyen står Syrien och Iran fristående från den globala finans- och makteliten med bl.a. centralbankernas centralbank, Bank for International Settlements (BIS) och är en nagel i ögat på Israel i Mellanöstern för deras självständighet och kritik av Israel och dess politik.
Västvärlden misstänks ligga bakom massakrerna i Syrien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 13 =