Kampanjarbete runt om i landet

Publicerad 2009-11-17

Minibild kampanj runt om i landetAKTION FÖR SVERIGE har under hösten bedrivit ett omfattande kampanjarbete runt om i landet. Mediauppslag i radio och tidningar har varvats med informationsspridning, föreläsningar och aktiviteter. Största fokuset har legat på att upplysa om den akuta och viktiga vaccinfrågan. Kampanjen har dragit till sig nya medarbetare och fått stor uppmärksamhet.

Västra Götaland
Spridning av vaccinupplysningsmaterial har pågått i bland annat Härryda och Skövde vilket bl.a. intresserade SR Skaraborg.

Malmö
Vaccinupplysningsmaterial i olika former har spridits på gator, pakethållare, väntrum och hushåll runt om i kommunen vilket intresserat fler för att aktivera sig.

malmo
Informationsspridning i Malmö. Folk har hört av sig runt om i landet, beställt information och gjort en aktiv insats.

Umeå
En ny grupp aktivister har påbörjat spridning av material ifrån AKTION FÖR SVERIGE.


Småland

AFS:s vaccininformationskampanj tog ordentlig fart i media när kampanjmaterial spreds i jönköpingsområdet. SR Jönköping rapporterade om AFS:s verksamhet sedan Jönköpingsposten publicerat en helsida om organisationens kampanjarbete följt av intervjufrågor ifrån SVT Smålandsnytt.

srjonkoping
AKTION FÖR SVERIGE:s kampanjarbete uppmärksammas bland annat av SR Jönköping, SVT Smålandsnytt och Jönköpingsposten, som publicerade en helsida om AFS och dess vaccinkampanj

Stockholm
Omfattande spridning av vaccinupplysningskampanjmaterial. Många tacksamma för upplysningsmaterialet har hört av sig och mycket av kampanjmaterialet har spridits på eget initiativ. Även en del anställda inom vården som varit upprörda har hört av sig då de som jobbat med vaccinering upplevt det som jobbigt att ta del av den tunga vaccinkritiska information som spridits.

vastmanland
Flera föreläsningar har anordnats för allmänheten på flera håll i landet. Här ifrån norra Västmanland.

affisch

Västmanland
Föreläsning har anordnats för allmänheten efter annonsering. Föreläsningen resulterade i en helsida i en tidning i norra länsdelen där bl.a. Läkemedelsverkets professor Jan Liljemark replikerade på AFS:s vaccinkritiska information. Flera vaccinkritiska insändare av Markus Andersson publicerades också i flera av länets tidningar, bl.a. länstidningen Västmanlands Nyheter. Insändaren i VLT finns att läsa här.

Sundsvall
Informationsspridning, insändare om massvaccinationerna i tidningen Dagbladet, helsida om föreläsning för allmänheten där en barnläkare replikerade på AFS:s vaccininformation.

vlt
Vaccinkritiska insändare har skickats in till flera tidningar runt om i landet. En insändare publicerades bland annat i länstidningen Västmanlands Läns Tidning (VLT).

Utöver de mer organiserade aktiviteterna har andra frivilliga initiativ tagits med utskrifter av informationsblad ifrån hemsidan som sedan spritts på anslagstavlor, till hushåll mm runt om i landet.

Vill du också engagera dig för vår framtid? Hör då av dig till oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 12 =