Föreläsning inför massvaccinationen i Sundsvall

Publicerad 2009-09-27

1254328425Markus Andersson åker runt i landet på en föreläsningsturné inför den stundande massvaccinationen. ”Informationen måste fram i tid”. Senast hölls ett större föredrag i Sundsvall.

Det är nedräkning inför de första leveranserna av det mycket kontroversiella vaccinet mot ”svininfluensan” ifrån GlaxoSmithKline. I början av nästa vecka beräknas de första leveranserna börja skickas ut till landstingen. ”Riskgrupperna” är de som kommer att prioriteras enligt Socialstyrelsen. Samma grupper riskerar att få flest och allvarligast biverkningar.

Markus Andersson, ordförande i AKTION FÖR SVERIGE, har hållit flera föreläsningar runt om i landet. -Det kommer nya förfrågningar hela tiden, säger Andersson. Det är stort tryck i vaccinfrågan och folk känner att något inte står rätt till med uppmaningar i media och ifrån myndigheter och eftersöker alternativ information.

1254328220
”Något står inte rätt till kring massvaccinationshysterin. Andersson redogör för de krafter och intressen som driver på vaccinationstillverkningen och dess marknadsföring. Det här har blivit lite av en väckelsefråga för många, säger Andersson.”

Föredraget inleddes med att titta på bakgrunden till massvaccineringen. Hur Världshälsoorganisationen, WHO, plötsligt i maj förändrade själva definitionen av pandemi och hur detta sedan ledde fram till massbeställningar av vacciner som snabbtillverkas – beställningar värda mångmiljardbelopp.

Vidare redogjordes för det aktuella vaccinet ”Pandemrix”, hur det framställs och vad det egentligen innehåller. Pandemrix innehåller ämnet skvalen, ett ämne som finns i vår egen kropp och vårt nervsystem. Om vi däremot sprutar in det i vår vävnad börjat immunförsvaret angripa skvalenet, men det angriper också vårt eget skvalen som finns i nervsystemet vilket kan leda till allvarliga skador på kroppen. Vaccinet innehåller också kvicksilver i konserveringsmedlet tiomersal.

1254328244

”Intresset ifrån allmänheten var stor och på frågestunden gick frågorna varma och många undrade varför informationen som kom fram på föredraget inte framförs av myndigheter och media.”

Spridningen av svininfluensan har dessutom den senaste tiden avtagit kraftigt. I t.ex. Nya Zeeland har utbrottet redan kulminerat. Utbrottet ser alltså ut att bli långt mildare än väntat.

– Skall vi i detta läge massvaccinera hela vår befolkning, med ett vaccin som är i det närmaste obeprövat?, frågade sig Andersson. Ett vaccin som har ovanligt allvarliga biverkningsdata enligt endast preliminära uppgifter på prototypen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 13 =