Inför beredskapsarbeten

Publicerad 2013-03-10

Jag har funderingar kring beredskapsarbeten som fanns förr i tiden, när folk blev arbetslösa. Då fanns det beredskapsjobb, som vägarbeten och skogsarbeten, som var bra för Landets utveckling. Jag tycker att det vore möjligt att det systemet skulle finnas nu.

 
Som exempel borde arbetslösa och socialbidragsfolk kunna få jobb på sjukhus eller kommunala inrättningar.

 
Jag tänker som så, (detta är bara ett exempel) om en person har ett bidrag på 10 000 kronor i månaden så skulle hon eller han kunna jobba på ett sjukhus eller åt kommunen. Om t.ex. timpenningen är 100 kronor på arbetsplatsen så skulle hon eller han arbeta 100 timmar i månaden på den arbetsplatsen. Eftersom det är brist på folk i vårdinrättningar och de inte har råd att anställa, så kan man ju tycka att det vore enkelt att föra över pengar från den som har bidrag till vårdinrättningen, och han eller hon får känna att hon, han gör nytta för Sveriges Land.

 
Detta är mina funderingar, och jag hoppas det kan föra med sig något som är bra för Sverige och det Svenska Folket.

 

Med Folket för Fosterlandet var det visst en kung som hade som valspråk (Gustav den V).

 

Vänliga Hälsningar Rolf

2 kommentarer till Inför beredskapsarbeten

 1. Madwolf skriver:

  Det finns redan. Det kallas fas3. Det är ett system där folk tvingas till samhällstjänst oavsett om de är tillräckligt friska för att arbeta. Ett system där man tvingar arbetarna jobba för mindre än vad anordnaren får för att sysselsätta deltagarna. Själv håller jag på i skogen och hugger ved åt kommunen för detta tar kommunen 280 kr timmen av kunden och jag får inte ett öre. Och det stora problemet med beredskapsjobb är att de i slutänden ersätter riktiga arbeten och ännu fler blir arbetslösa.

  • Rolf Jansson skriver:

   Hej Madwolf! Trevligt av dig att kommentera mitt inlägg. Beredskapsarbeten skall vara för Sverige och svenskarnas bästa och inte ett slavarbete som du beskriver det.
   Du får gärna skriva ner dina tankar om hur vi skall få bort arbetslösheten.
   Enligt mitt tänkande skulle inte du behöva arbeta någonting alls eftersom du inte får ett enda öre.
   Men om du t.ex. har ett bidrag för din försörjning på 10000:- i mån och en skogsarbetare har en lön på 20000:- i mån så skulle du inte behöva arbeta mer än 87 timmar i månaden.
   Detta tycker jag vore mer humant.
   För att få detta måste Svenska folket rösta rätt vid kommande val.
   Hälsningar Rolf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + sex =