Destabiliseringstekniker som krigsmetod

Publicerad 2012-10-22

Central Intelligence Agency – USA:s underrättelsetjänst

Den arabiska våren har utmålats som ett spontant folkligt uppror mot förtryckarregeringar men har i själva verket iscensatts genom att använda destabiliseringstekniker.

Globalistiska makter med USA i spetsen har en lång historia av att använda destabiliseringstekniker för att sabotera och skapa oreda i länder som av någon anledning uppfattas som obekväma.
Iran har i flera omgångar varit mål för dessa tekniker och som klippet visar har den senaste destabiliseringsaktionen mot landet varit aktiv sedan 2007.

Tekniker som används är bland annat att köpa media och genom propaganda destabilisera befolkningen på en intellektuell nivå. Vidare vidtar man diverse ekonomiska åtgärder för att devalvera valutan och skapa inflation och fattigdom för att skapa en desperat situation för befolkningen vilket leder till missnöje med tillvaron och lägger grunden för en explosiv situation.

Att finansiera och beväpna militanta grupper både inom och utanför landet, vilka är fientligt inställda till de styrande i landet för att dessa skall begå våldsaktioner och skapa terror och rädsla bland befolkningen, är även det en metod vilket nyhetsinslagen visar används av den amerikanska underrättelsetjänsten CIA i Iran.

En kommentar till Destabiliseringstekniker som krigsmetod

  1. Jan Karlsson skriver:

    Läs boken ” Confessions of an economic hitman ” av John Perkins om ni vill ha mer substans kring detta tema.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =