15 miljoner euro i bistånd till Zimbabwe

Publicerad 2010-07-24

ZIMBABWE  Europeiska Unionen beslutade på fredagen att avsätta 15 miljoner Euro i humanitärt bistånd till Zimbabwe.

   Detta beslut har ifrågasatts med hänvisning till Zimbabwes och president Robert Mugabes ständiga överträdelser av internationell lag och folkrättsvidriga övergrepp på delar av den egna befolkningen. EU:s biståndsminister Kristalina Georgieva har kommenterat beslutet med att den senaste utvecklingen i landet har inneburit ”förbättringar” och menade att biståndet var viktigt för Zimbabwes fortsatta utveckling.

   Sedan Mugabes landreformer har Zimbabwes jordbruksbaserade ekonomi kollapsat med massarbetslöshet och matbrist som resultat vilket gjort landet beroende av internationellt bistånd samtidigt som president Mugabe deklarerat att ”Zimbabwe varken behöver eller vill ha något att göra med kolonisatörer från väst”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 2 =