Aborterat barn självdog

Publicerad 2010-07-16

ITALIEN  En moder i Italien begärde abort efter att fosterdiagnostiken hade visat att barnet hade läpp- och gomspalt. Denna missbildning kan idag enkelt opereras bort med hjälp av plastikkirurgi med mycket gott resultat.

   Barnet aborterades så sent som in i 22:a veckan, men överlevde aborten utanför mammans kropp och därefter lämnades av läkarna för att självdö. Det var en sjukhuspräst vid namn Antonio Martello som 20 timmar efter aborten, upptäckte att barnet andades och rörde sig. Barnet låg insvept i ett lakan med navelsträngen kvar. Prästen slog genast nödlarm och barnet togs till intensivvårdens neonatalavdelning, men dog dagen därpå.

   Händelsen har nu chockat Italien och Socialdepartementets statssekreterare säger att man nu ska utreda fallet.

   Kritiken mot allt fler aborter på lösa grunder växer. Idag aborteras över 30 000 barn varje år i Sverige samtidigt som de flesta barnadoptioner sker ifrån länder utanför Europa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − sex =