Spionorganisation ska bevaka datorspelare

Publicerad 2010-04-05

VÄRLDEN  Datorspelare kommer att övervakas av en ny amerikansk spionorganisation vid namn IARPA (Intelligence Advanced Research Projects Activity). Syftes sägs vara att man vill finna terrorister.

   Man ska söka rätt på detaljerad information om personligheter över hela världen och en av dess främsta uppgifter kommer att vara att analysera individer som spelar online i det världspopulära spelet World of Warcraft. Profiler ska skapas på spelare baserat på vilket land de kommer ifrån. Man vill på så vis kunna lära sig hur folk från olika länder i världen tänker i olika situationer.

   Organisationen har även slutit ett avtal om samarbete med 75 universitetslaboratorier och 50 teknikföretag som ska hjälpa till.

– Ett av målen med det här projektet är att förstå hur terrorgrupper kan använda virtuella världar för att kommunicera med varandra, sade V.S. Subrahmanian på University of Maryland till nyhetstjänsten McClatchy.

   IARPA säger att projektet är långsiktigt och att man beräknar att det kommer krävas mellan fem till sju år innan den information som hittas kan användas av organisationer som t.ex. FBI, CIA och NSA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =