SÄPO och Interpol övervakar svenskt vaccin

Publicerad 2009-09-07

1252335783Detaljerade uppgifter om vaccinleveranserna till Sverige är mycket svåra att få. Olika uppgifter förekommer och nu har det visat sig att leveransen kommer att vara hemlig och att bl.a. Interpol och SÄPO är involverade. Leverantören GlaxoSmithKline menar också att man inte ens ”vet” vilken etikett vaccinet kommer att ha.

Leveranserna kan till och med vara på plats ute i landet innan vaccinet ens är godkänt. Detta medger GlaxoSmithKline, men Socialstyrelsen arbetar för att påskynda processen och vill snabbgodkänna vaccinet i Sverige innan det ens godkänts i EU för att påbörja injiceringen snarast. Detta trots att testperioden redan är i det närmast obefintlig och några garantier mot omfattande skador och biverkningar inte kan ges.

1252335887
”Lotteri? Ingen vet säkert om vaccinet kommer att alls fungera ordentligt.”

Interpol, svenska Försvarsmakten, SÄPO och Rikskriminalen är involverade i leveransen ifrån GlaxoSmithKline som uppges vara hemlig. Distributionen till de olika vårdgivarna kommer sedan att ske med posten. Aldrig tidigare har en så omfattande inblandning av polis och militär förekommit vid leverans av läkemedel eller vaccin till Sverige.

1252336023
”Rikskriminalen, SÄPO, Försvarsmakten och Interpol är involverade i leveransen av vaccinet ifrån läkemedelsjätten GlaxoSmithKline”

Det svenska ”svininfluensavaccinet”(A/H1N1) baseras på ett prototypvaccin mot fågelinfluensa (H5N1). Prototypvaccinet mot fågelinfluensa heter Pandemrix. GlaxoSmithKline menar att slutprodukten för vaccinet  mot svininfluensan ”troligen” (man säger sig inte veta ännu) kommer ha samma namn som prototypvaccinet mot fågelinfluensa (med helt andra virusstammar) vilket får ses som väldigt anmärkningsvärt.

Fotnot:
GlaxoSmithKline är ett brittiskt företag med fabriker i Belgien och Tyskland. Enligt uppgifter framställs det äggodlingsbaserade svininfluensavaccinet (A/H1N1) som ska levereras till Sverige i GlaxoSmithKlines fabrik i Wavre.

Systerproducenten Baxter International står som leverantör av svininfluensavaccin till åtskilliga miljoner människor i andra delar av världen. GlaxoSmithKline säger sig ha få eller inga kopplingar till Baxter gällande framtagningen av A(H1N1)-vaccin. Baxter har åtalats för flera biologiska skandaler, bland annat när tiotusentals blödarsjuka injicerades med HIV-virus, inklusive tusentals barn, och Baxter fortsatte sälja vaccinet även efter att smittan var känd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tretton =