Danmark förväntas förbjuda prostitution

Publicerad 2009-07-01

DANMARK  Det är oppositionspartierna Radikale Venstre och Socialdemokraterna som ställer krav på att Danmark ska förbjuda prostitutionen och man föreslår att alla som köper sex skall kriminaliseras.

    – Välutbildade kvinnor ser all prostitution som en könspolitisk fråga och som våld mot kvinnor och de får allt större inflytande i partierna. Rörelsen är i full gång och det är bara en fråga om tid innan det blir en kriminalisering, sade sociologen Claus Lautrup till Jyllands-Posten.

   Frågan om prostitutionen borde förbjudas, väckte stor uppmärksamhet i Danmark under det toppmöte som hölls i Köpenhamn i maj, då politiker och affärsmän hade samlats för att diskutera miljö och klimat, fördubblades de prostituerades dagslöner.
    
Chefen för en stödorganisation åt prostituerade Dorit Otzen berättade för Danmarks största fackförening:

   – När många män samlas på ett ställe blir det mer jobb för de prostituerade. Dessutom har vi en regering som inte vill förbjuda sexhandel, så vi inbjuder faktiskt själva besökarna till att gå på bordellerna, säger hon.

   – Till och med under det sociala toppmötet, då man diskuterade fattigdom och marginaliserade grupper, blomstrade sexhandeln. Det är absurt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =