Reinfeldt tackade 30 000 turkar för Sverige

Publicerad 2009-04-25

SVERIGE/TURKIET  Sveriges Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Turkiet i veckan i samband med det kommande svenska EU-ordförandeskapet. Tillsammans med Obama är han den mest drivande av alla representanter för att få in Turkiet i EU.

   Genom sitt besök har Fredrik Reinfeldt åter lyft fram medlemskapsförhandlingarna med Turkiet. De går med snigelfart, och flera länder är egentligen skeptiska till ett turkiskt medlemskap. De negativa signalerna har i sin tur bidragit till att opinionen i Turkiet har blivit mer negativ till EU-medlemskap.

   I Sverige är dock alla riksdagspartier för det turkiska medlemskapet. Turkiet ses som en viktig ”port till den muslimska världen” som vi enligt Reinfeldt inte har råd att förbise.

   Bara från byn Kulu, 11 mil söder om Ankara i Turkiet har 30 000 turkar invandrat till Sverige sedan 1960-talet. Reinfeldt avslutade sitt besök i den turkiska byn med att tacka byn Kulu för att det ”var med och byggde Sverige på svenska”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 6 =