Riksdagsledamöter bloggar i tomma intet

Publicerad 2009-04-12

SVERIGE  Antalet bloggare har ökat bland riksdagsledamöterna. Men intresset är svalt och mer än var tredje riksdagsbloggare får inga kommentarer alls.

   Närmare var fjärde riksdagsledamot, 83 av 349, hade i mars börjat blogga. Responsen är dock väldigt låg och 51 av bloggarna hade färre än tio kommentarer under hela månaden och 31 av dem hade noll. Kristdemokraterna hade minst av alla då endast sex av partiets ledamöter bloggade och hade sammanlagt fyra kommenterar och fyra ledamöter hade inga kommentarer alls.

   Detta enligt en undersökning som Dagens Nyheter gjort. Tendenserna både bland bloggare och dess läsare är precis som i massmediala sammanhang att innehållet måste vara väldigt fokuserat på personer och personlighet för att verka intressant. Dessa mänskliga tendenser går att återfinna i intresset för skvallerpressen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + tolv =