Vilken överraskning!? Wanja Lundby-Wedin

Publicerad 2009-04-10

Vilken överraskning!? Wanja Lundby-Wedin, LO-ordförande och styrelseledamot i AMF pension, uttrycker överraskning över pensionerna till förre vd:n i AMF Christer Elmehagen, som hon själv godkänt under minst fem år. I årsredovisningarna framgår att 48,5 miljoner gick till Elmehagens pension de senaste fem åren. Men Wanja var då förstås inte läskunnig. Förutom detta har hon i en annan styrelse godkänt ett pensionsavtal värt drygt 36 miljoner för AFA-försäkrings förra vd Torgny Wännström.

Men till hennes fördel kan sägas att hon inte heller då var läskunnig. Wanjas tal om att hon känner sig grundlurad och att det minsann finns fler i styrelsen som har ansvar ter sig bisarrt. Bara därför att andra godkänt avtal rentvår ju inte precis Wanja från sina tokigheter. Till saken hör att sossen Wanja just högljutt kritiserat näringslivstopparna för girighet och bonusar och nu alltså själv avslöjats som en korrupt fifflare. Hennes enda svar på journalisternas frågor blir ”jag känner inte igen besluten”.

1237890813
”Vem har lurat dig, undrar undertecknad angående Lundby-Wedin:s uttalande om att hon blivit lurad i de avtal hon själv skrivit under”

Flera LO-distrikt har dock fattat galoppen och i ren självbevarelsedrift uppmanat sina medlemmar att byta pensionsförvaltare. Korruptionen har i sosseleden grävt sig så djupt att LO-distrikten underkänner sin egen ordförande! Wanja är inget annat än en katastrof för trovärdigheten inom fackföreningen! Och för detta har hon 57 000 kronor i månadslön från LO, i AMF-pension ett arvode på 80 000 kr/år, i AFA-försäkring 102 000 kr/år. Sammanlagt 400 000 i arvoden plus 72 000 kr från Aftonbladet. Naturligtvis har förtroendet för denna analfabet till sossepamp sjunkit under värdighetsnivån. I inga andra länder utom i svenska absurdistan kan en LO-ordförande sitta kvar i en liknande situation. Sverige är fantastiskt!

Av Mikael Blomqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 15 =