SVT-profilen Jarl Alfredius avliden

Publicerad 2009-03-31

SVERIGE  En av SVT:s äldsta medarbetare Jarl Alfredius har avlidit. Alfredius har starkt bidragit till SVT:s förtroende och höga anseende.

   Aktuellts tidigare programledare, journalisten Jarl Alfredius avled på tisdagsmorgonen uppger Sveriges Television. Jarl Alfredius arbetade som journalist och nyhetsankare sedan 70-talet, bland annat på Ekoredaktionen. Han lämnade sitt uppdrag på SVT:s Aktuellt i juli 2008 då han drabbades av prostatacancer.

   Han kom till SVT 1986 och arbetade bland annat även på Kunskapskanalen. Jarl Alfredius blev 66 år.

   Alfredius är en av de SVT-profiler som skapat starkast förtroende hos svenskarna i TV-rutan. I ett inslag om invandringen i tidigt 2000-tal reagerade Alfredius spontant starkt och mycket förvånat över de höga antal utomeuropeiska invandrare som redan befinner sig i landet. I inslaget framkom att det redan då befann sig över en miljon utomeuropeiska invandrare i Sverige vilket sällan omnämns i de stora medierna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − tretton =