Danska gäng sprider skräck i Köpenhamn

Publicerad 2009-03-03

DANMARK  Våldsamma gäng i Köpenhamn för krig mot varandra, hotar och utpressar folk. I helgen som varit har fem civila blivit skjutna, varav två har avlidit.

   Gängen tar mer och mer över gatorna i Köpenhamn och polisen meddelar att det kan vara förenat med livsfara att inte göra som de säger eller försöka fly.

   Vicepolisinspektör Flemming Steen Munch, säger att gängen börjat kontrollera vissa områden, där de bl.a stannar vanliga människor för att visitera dem. En person försökte fly och blev då skjuten i ryggen, en annan var bara förbipasserande när han blev träffad av kulor och tre andra var endast vanliga gäster på ett café.

   Polisen befarar även att gängen kan sprida sig till Sverige, ett av Danmarks största gäng, Black Cobra, har nyligen etablerat sig i Malmö, där de misstänks ha drivit utpressning mot en bilhandlare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tio =