Chefredaktör utsatt för brutalt överfall

Publicerad 2009-02-08

SVERIGE  Under eftermiddagen attackerades tidningen Nationell Idags chefredaktör i södra Stockholm. Attacken rubriceras som mordförsök av Polisen.

   Ett 20-tal maskerade personer tillhörande Antifascistisk Aktion, AFA, attackerade Vavra Suk, chefredaktör för den nationella tidskriften Nationell Idag under eftermiddagen. Suk befann sig vid sin bil när han attackerades. Han ådrog sig skador mot huvudet och hugg mot armen, men kom till slut undan i bilen.

   Våldsverkarna var beväpnade med stenar, påkar och vassa föremål och slog sönder bilen. Angreppet ses som mycket allvarligt och allt tyder på att det finns klara politiska motiv. Säkerhetspolisen är inkopplade i fallet, men ingen var gripen under kvällen.

   Antifascistisk Aktion, AFA, brukar öppet våld och har tagit på sig attacken mot Suk liksom många andra grova våldsdåd. Trots att polisens befogenheter och verktyg för övervakning ökat markant de senaste åren ökar ändå våldet och antalet riktade attacker mot AFA:s meningsmotståndare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 10 =