Asylhandläggningstid skall halveras

Publicerad 2009-02-06

SVERIGE  Handläggningstiden för asylsökningar skall halveras lovar nu Migrationsverket. Om löftet går att hålla verkar mer tveksamt.

   Migrationsverket höll en presskonferens under dagen där man bland annat lovade förkorta handläggningstiden för asylsökningar. Generaldirektören Dan Elisasson medgav att han var nervös inför löftet att klara av den uppsatta tiden på tre månader mot dagens sex månader.

   Migrationsverket är kraftigt överbelastat och idag ligger handläggningstiden på hela 7,5 månader.

   Löftet skall vara införlivat redan vid utgången av 2010.

   Sverige är det land i hela Europa som tar emot flest asylsökande per capita och flera gånger fler än genomsnittet. Invandringen fortsatte att öka och under 2008 blev det åter rekordår då 102 000 personer invandrade till Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 10 =