Ingemar Johansson död

Publicerad 2009-01-31

SVERIGE  Ingemar Johansson är död och därmed har en av de största svenska idrottsmännen gått ur tiden. Den gamle världsmästaren i boxning blev 76 år gammal.

   Ingo blev världsmästare i tungviktsboxning den 26 juni 1959. Massor av äldre svenskar minns natten när Sverige fick en världsmästare i boxning. Ingo vann mot Floyd Patterson från USA. Många satt uppe och lyssnade på matchen på radio.

   Ingemar Johansson föddes i Göteborg 1932 och gick sin första boxningsmatch som 15-åring. Som amatör vann Ingemar Johansson 61 av 71 matcher. Senare, som proffs, gick han 28 matcher och vann 26 av dem.

   Ingemar Johansson betraktas som en av de största svenska idrottsmännen genom tiderna och 2002 valdes han in i boxningens Hall of Fame. –Ingemar har levt ett liv i rampljuset, men behöll sin personlighet och blev aldrig stöddig. Han var en väldigt trevlig kille som inte skilde på folk på något vis, säger Sigurd Glans. Bara skidåkaren Ingemar Stenmark och tennisspelaren Björn Borg hamnar före på listan som de största svenska idrottarna genom tiderna.

   Han somnade in vid midnatt 76 år gammal i sin lägenhet utanför Kungsbacka där han bodde under sina sista år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 10 =