60-tal gripna efter attack på SD-möte

Publicerad 2009-01-25

STOCKHOLM  Under ett torgmöte som hölls av Sverigedemokratisk Ungdom, SDU,  på Norrmalmstorg i Stockholm attackerades arrangörerna. Ett 60-tal vänsteraktivister greps av polis sedan de angripit torgmötet med ägg- och stenkastning och försökt sabotera mötet.

   En stor polisstyrka höll vänsteraktivisterna i schack under det timslånga torgmötet. Ett större ingripande gjordes sedan där de gripna var misstänkta för störande av allmän sammankomst, ohörsamhet mot ordningsmakten, våld mot tjänsteman, försök till misshandel med mera.

   De gripna kördes bort i en SL-buss och släpptes efter att ha blivit identifierade. De är fortfarande misstänkta för brott och kommer att höras vid ett senare tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 2 =