Obama laddar för Mellanöstern

Publicerad 2009-01-12

USA  Barack Obama laddar upp inför att ta uti med konflikten i Mellanöstern när han tillträder 20 januari.

   Obama ser Iran som ett av de svåraste problem att tag i. USA skall ha en ny attityd mot landet, men vad det innebär framgår inte riktigt. Klart är dock att han precis som Bush har svårt att acceptera Irans anrikning av uran. –Iran kommer att vara en av våra största utmaningar, sade Obama i intervju för ABC News.

   Obama sade att han är bekymrad över den islamiska republikens stöd till Hizbollah-rörelsen i Libanon och Irans anrikning av uran. –Det jag gör just nu är att jag sätter samman en grupp så att vi den 20 januari, från och med dag ett, har det bästa folk som finns att tillgå som omedelbart ska engagera sig i fredsprocessen i Mellanöstern som helhet, sade Obama.

   AKTION FÖR SVERIGE har tidigare rapporterat om att många av de personer Obama valt in i den nya administrationen är personer som tidigare varit positiva till irakkriget vilket gör det tveksamt om amerikanarnas nya ”Hope” verkligen kommer att införlivas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 17 =