Stora protester mot Gazakriget

Publicerad 2009-01-04

VÄRLDEN  Det oproportionerliga våldet ifrån Israel i Gazaremsan väcker heta känslor välden över.

   Tiotusentals människor fyllde gatorna i Istanbul i Turkiet, sedan ett mindre islamistiskt parti manat till protester. Polisen ville inte ge någon siffra över hur många personer som deltog, men demonstranterna fyllde Caglayan-torget och arrangörerna hävdade att det var så många som 700 000 människor på plats. De viftade med turkiska och palestinska flaggor, skrek ”förbannade Israel” och ”Gud är stor” samtidigt som de brände israeliska flaggor, uppgav en journalist från AFP. På banderollerna stod bland annat ”Stoppa massakern, Palestina dör”.

   Redan i går samlades människor för att protestera. London, Madrid, Amsterdam, Aten, Berlin, Milano, Ankara, New York, Köpenhamn – listan på städer där protestropen mot Israel skallade var lång. De flesta tågen inleddes redan innan Israels markoffensiv blev känd. Den största demonstrationen samlade över 21 000 personer i Paris. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =