Nya bränder och stenkastning i Tensta

Publicerad 2008-12-23

TENSTA  Oroligheterna fortsätter runt om i landet. I måndags sattes bilar i den invandrartäta stockholmsförorten Tensta i brand och när räddningstjänsten kom möttes de av stenkastning. Oroligheterna har fortsatt under kvällen.


   Femton polispatruller tvingades man kalla till det område i Tensta där bränder startats i måndags, enligt Stockholmspolisens presstalesman Björn Engström. Det är oklart vad som utlöst situationen, men oroligheterna fortsatte ikväll. Janne Hedlund, befäl på Polisens länskommunikationscentral, beskriver kvällens händelser som en repris av måndagens situation. Nya bränder har startats och ungdomar kastade sten mot räddningstjänsten.


   Enligt Polisen har en container satts i brand och Polisen angreps genom att ungdomarna kastade molotovcocktail mot en polisbil enligt Hedlund.


   Polisen var beredd på att nya oroligheter skulle kunna bryta ut och satte bland annat in åtta patruller som är specialutbildade i polistaktik. Hedlund trodde att det även finns beredskap för en stor insats på julaftonskvällen.


   Flera bilar sattes också i brand i Vårberg i södra Stockholm, men Söderortspolisen kopplade inte samman detta med oroligheterna i Tensta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + sex =