Jul med Kalle Anka blir museifråga

Publicerad 2008-12-22

SVERIGE  Julafton med Kalle Anka och hans vänner är en djupt rotad tradition i Sverige. Så grundmurad tradition att tv-programmet nu blir föremål för en museiundersökning. Nordiska muséet i Stockholm har ställt samman ett frågeformulär om hur Kalle Anka påverkar svenska folkets julaftonsfirande.


 


   Vilka känslor väcker programmet? Brukar ni härma någon av Disneys figurer under tv-tittandet? Och vad tror ni om programmets framtid – kommer det att ske en förändring i framtiden vad gäller Disney-julens ställning? Detta undrar Nordiska museet på sin webbsida.


 


   Enkäten ingår i projektet ”Nya folkliga traditioner” där även evenemang som Nobelfesten, Vasaloppet och Melodifestivalen ingår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =