Upptrappade kravaller i Rosengård

Publicerad 2008-12-18

ROSENGÅRD  Under torsdagskvällen har kravallerna trappats upp i förorten Rosengård i Malmö. Brandkåren kan inte gå in och släcka alla bränder då de riskerar att bli angripna.

   Oroligheterna efter att Polisen tvingats storma en lokal som tidigare använts som moské och  ockuperats en längre tid har förvärrats. Ungdomar från Rosengård tillsammans med tillresta som av Polisen beskrivs som vänsterextremister har tänt flera bränder, förstört en bensinmack och kastat sten mot trafiken och poliser.

   Polisen har tvingats stänga av en av de största genomfartslederna Amiralgatan i Malmö. Sten har kastats mot trafiken och brandkåren kan inte gå in i området med risk för angripas. Soptunnor, containrar och bilar har bränts och släpvagnar har dragits ut på gatorna och antänts.

   Inga tecken på att det skall lugna sig ses. – Det blir värre och värre för varje dag, säger en av de boende i områdena.

   Polisen besväras kraftigt av att personer från extremvänstern  kommer utifrån till Rosengård vilket tros vara första gången det sker. Ett 20-tal personer har hittills lyckats gripas.

   Mari Hendra är verksamhetschef för ungdomsverksamheten i Rosengård. Hon har heller inget svar på varför en del unga killar i Rosengård kastar sten på poliser och brandmän. – Det är helt obegripligt. Två av våra fältassistenter arbetar i ett forskningsprojekt som ska försöka hitta ett svar. Vi skulle verkligen behöva den kunskapen, säger hon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − två =