Krafttag inför avvisningar

Publicerad 2008-12-17

SVERIGE  Polisen tvingas nu ta till krafttag inför det ökade antalet avvisningar av asylsökande som skall verkställas. Redan under nästa år skall tiotusentals tvångsavvisningar genomföras.

   I tisdags landade ett svenskt chartrat flygplan i Bagdad med tolv personer ombord som fått avslag på sina asylansökningar i Sverige. De hade inför resan förts till Arlanda från Örebro, Gävle, Malmö, Västerås, Växjö och Stockholm.

   2009 kommer att bli ett tufft år för Polisen att kunna genomföra alla avvisningar. Hittills har avvisningarna skett en åt gången med vanligt reguljärflyg. Men enligt Peter Nilsson, chef för Gränspolisen i Stockholms län, kommer man behöva ha specialchartrade plan framöver då de avvisade ställer till så mycket bråk att kaptenerna i flygbranschen vägrar ta med dessa personer. -Det här är människor som inte återvänder frivilligt, säger Nilsson och meddelar att det kommer att bli specialchartrade resor framöver vilket blir både säkrare, värdigare och mer ekonomiskt.

   Både Migrationsverket och Polisen är förtegna om hur långa avvisningslistorna är, men det rör sig om stora antal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =