Polisen stormade ockuperad malmömoské

Publicerad 2008-12-15

ROSENGÅRD  En lokal i den invandrartäta malmöstadsdelen Rosengård, som tidigare använts som moské, har ockuperats och under eftermiddagen fick Polis tömma lokalen varefter flera personer greps och förhördes.

   Lokalen som varit ockuperad sedan 24 november var tvungen att stormas av polis. Enligt Polisen har man försökt lösa ockupationen genom dialog, men inte kommit överens. -Därav beslutet att gå in, säger Mikael Persson vid skånepolisens länskommunikationscentral.

   Flera personer uppehöll sig i lokalen som skulle låsas. Ett tält hade dessutom slagits upp på platsen utanför. Efter att personerna som uppehållit sig i lokalen gripits och förhörts av polis kom fler ungdomar dit.

   Känslorna var upprörda och avspärrningen revs ned. Polisen var tvungen att bomma igen lokalen på plats.

   Fastighetsägarna vill nu stänga lokalen och vräka de hundratals muslimska ungdomar som brukade husera lokalen för gudstjänster och som samlingsplats och då uppstod det kraftiga protester. Inga direkta våldsamheter har ännu förekommit enligt Polisen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − tre =