Rekordfå behöriga till gymnasiet

Publicerad 2008-12-02

SVERIGE  Mer än var tionde elev som gick ut nian i våras hade inte tillräckligt bra betyg för att bli behörig till gymnasiet.

   För att vara behörig till ett nationellt program på gymnasiet krävs godkända betyg i matematik, engelska och svenska. I våras var andelen obehöriga 11,1 procent, visar Skolverkets statistik. Men medan andelen pojkar låg kvar på samma nivå som föregående år, ökade andelen flickor som inte fick godkänt i matematik, enligt ett pressmeddelande från Skolverket.

   Arbetsklimatet runt om i landets skolor har blivit allt sämre och på flera skolor har personalen tvingats ta in väktare och polis att patrullera i skolorna. Detta är ett resultat av bland annat kraftigt ökat våld, sextrakasserier bland elever som allt oftare även riktas emot skolpersonalen. Även gängbildningar blir allt vanligare och våld med etniska förtecken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =