Mordmisstänkta får stanna i Sverige

Publicerad 2008-11-19

SVERIGE  Två albaner som tillsammans är misstänkta och delvis dömda för fem mord och sju mordförsök får nu stanna i Sverige. Rikåklagaren har sagt nej till utlämning av kvinnan som nu skall vara på fri fot. Regeringen skall ha fattat ett liknande beslut för mannen som är broder till kvinnan.

   Kvinnan, en 45-årig albanska, är en av Albaniens tio mest efterlysta personer. Hon tros nu ha uppehållt sig i Sverige en längre tid helt öppet i en lägenhet i Borås och har nu sökt asyl i Sverige. Hon skall vara dömd till 25 års fängelse för två mord och två mordförsök i Albanien, men lyckades fly till Sverige som nu inte vill lämna ut henne.

   Mannen som är i 70-års åldern och är en äldre broder till kvinnan kommer också få stanna i Sverige efter beslut av Regeringen. Tillsammans skall de ha varit inblandade i släktfejder i staden Bajram Curri i norra Albanien där det fortfarande förekommer blodshämnd.

   Frågan om kvinnans utlämnning togs upp av Borås och Alingsås tingsrätter, och nu har Riksåklagaren sagt nej till utlämning av kvinnan då risken för hämndaktioner bedöms vara stor om hon utelämnas. Kvinnan skall nu vara satt på fri fot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 1 =