Svenska soldater i eldstrider

Publicerad 2008-11-08

AFGHANISTAN  För andra gången på drygt ett dygn har svenska soldater varit i strid i Afghanistan.

   Under natten till fredagen ska soldaterna enligt svenska Försvarsmakten, ha beskjutits under en gemensam nattpatrullering med afghansk polis på en huvudväg i provinsen Jowzjan, varpå de besvarade elden och återvände till sin bas, provinskontoret i staden Shiebergan i norra Afghanistan. Ingen svensk soldat ska ha skadats.

   Tidigt på lördagsmorgonen besköts svenska soldater pånytt i samma område.
-Det var en grupp soldater som genomförde en patrull. Det var en planerad operation, säger jourhavande informatör Simon Rothstein vid Högkvarteret, svenska Försvarsmakten. Exakt vilket uppdrag svenskarna hade vill inte Rothstein uppge. Efter en kort skottväxling körde soldaterna vidare till en afghansk polispostering. Normalt brukar de svenska patrullerna under denna tidpunkt leta efter minor och bomber som grävs ner i vägen på nätterna av motståndsmän till den amerikanska ockupationen av landet, som bl.a. Sverige nu också stödjer militärt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + sex =