Program ska öka förståelsen för muslimer

Publicerad 2008-11-04

SVERIGE SVT har börjat sända ett nytt program vid namn ”Halal-TV”. Programledare för programmet är tre muslimska kvinnor, som ska försöka öka förståelsen för islam hos folket, bland annat kommer de ta upp jämställdhet, sexuell frigjordhet och alkoholkonsumtion.

   Programmet fick dock redan fått kritik innan det började sändas.
– Jag saknar den kritiska rösten. Att välja tre ortodoxa muslimska programledare är stigmatiserande. Nästa gång kan de låta pastor Åke Green leda ett program, eller låta tre nazister styra innehållet, säger journalisten och debattören Dilsa Demirbag-Steen till Metro.

   En av programledarna, Cherin Awad, har också kritiserats hårt för ett uttalande hon gjorde i TV-programmet Existens år 2003, då hon fick frågan om stening är det korrekta straffet för otrohet. Hon svarade ja, men säger nu att hon blev feltolkad, att hon är emot dödsstraff och menade att det är det korrekta straffet enligt sharialagarna, inte enligt hennes personliga åsikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 9 =