Sverige klarar inte en stor olycka

Publicerad 2008-11-03

SVERIGE  Riksrevisionen skriver i ett debattinlägg i tidningen Dagens Nyheter att Regeringen inte kan hantera samhällskriser.

   Beredskapen mot hot av livsviktiga samhällsfunktioner är bristfällig och staten har svårt att hantera större kriser som kärnkraftsolyckor, utbrott av pandemi (epidemi som drabbar stora delar av världen) och elavbrott.

   Riksrevisionen anser också att det är en brist att lagstiftningen inte tillåter Regeringen att utse en myndighet som får ansvar för den nationella operativa krisledningen, ens om samhället nödvändiga funktioner hotas.

   Erfarenhetsmässigt vet man att de olika myndigheterna är mycket obenägda att samordna och samverka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + tolv =