Över 25.000 sörjde Haider

Publicerad 2008-10-18

ÖSTERRIKE  Den österrikiske nationalistledaren Jörg Haider begravdes under lördagen.

   Kistan, täckt med blomsterkransar, kördes med militärfördon genom Klagenfurt i delstaten Kärnten. Kortegen kantades av tiotusentals människor som tog ett sista farväl av den omtyckte och karismatiske politikern.

   Svenska massmedier har dock skändat Haiders minne med kränkande, nedlåtande och ovärdiga rubriker och omnämnanden som inte skulle använts mot stora etablissemangspolitiker,  såsom Svenska Dagbladets ”Högerextremisten Jörg Haider, som körde ihjäl sig rattfull förra helgen”, ”Det främlingshat … Haider formulerade…” och ”…ska ha han supit sig full på en nattklubb, känd för sitt homosexuella klientel.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 4 =