Jörg Haider är död

Publicerad 2008-10-11

ÖSTERRIKE  Den österrikiske nationalistpolitikern Jörg Haider, partiledare för Alliansen för Österrikes framtid, BZÖ, och regeringschef för delstaten Kärnten har rapporterats omkommen i en trafikolycka under lördagsmorgonen. Uppgifterna om händelseförloppet är dock motstridiga.

   Haiders parti fick nyligen 12% av rösterna i valet till det österrikiska parlamentet och tillsammans med sitt tidigare parti Österrikiska Frihetspartiet, FPÖ, nådde de två nationalliberala partierna en väljarandel om knappt 30%, vilket är i nivå med det största partiets, Socialdemokraternas, röstsiffror.

   Den folklige Haiders comeback i den österrikiska rikspolitiken och de båda partiernas sensationella valframgångar har skakat om det österrikiska etablissemanget, såväl som EU-etablissemanget, rejält.

   Precis efter det sensationella valresultatet rapporterades partiledaren ha dött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =