Folkmusikens hus nedläggningshotas

Publicerad 2008-10-09

SVERIGE  Folkmusiker från hela landet agerar nu med ett gemensamt uttalande för att kommunpolitikerna i Dalarna ska skjuta till mer pengar för att säkra Folkmusikens hus i Rättvik.

   ”Lägg inte ner Folkmusikens hus utan utveckla det. Se möjligheterna att stärka Dalarna som turist-, musik- och danslandskap”, står det i uttalandet som bland annat har skrivits under av Sveriges spelmäns riksförbund, Riksförbundet för folkmusik och dans, samt musikhögskolorna i Malmö, Ingesund och Göteborg.

   Folkmusikens hus är nu i ekonomisk kris. Endast fem av kommunerna runt Siljan har gått samman för att täcka kostnaderna. En namninsamling har krävt att samtliga 15 dalakommuner går samman och tar ansvaret för institutionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + tjugo =