Etniska sammandrabbningar i Assam

Publicerad 2008-10-06

INDIEN  Minst 25 personer har dödats och tusentals blivit hemlösa i den nordostliga indiska delstaten Assam under helgen, vid sammandrabbningar mellan stambefolkning och muslimska invandrare från Bangladesh.

   Bybor från bodofolket och bangladeshier i Udalguridistriket i den oroliga delstaten attackerade varandra med pilbågar, machetes, spjut och gevär. Över 50 000 människor har flytt sina hem till provisoriska läger som polisen har upprättat.

  Utegångsförbud i områdena har införts och myndigheterna har kallat in militär för att stävja våldet, men utan framgång. Våldsverkarna tänder eld på hus och attackerar människor trots närvaron av stora militära styrkor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =