HBT för de allra minsta

Publicerad 2008-09-24

SVERIGE  Dockteatern Tittut, som är en i huvudsak turnerande teater som spelar i Sverige och utomlands har även en egen teaterscen i Stockholm. Under september månad har dockteatern haft premiär för pjäsen ”När jag var liten – nästan alltid glad!” som visas för barn fr.o.m. två år. Idé och manus: Christer Dahl. Regi: Ing-Mari Tirén.


   Dockteatern presenterar själv pjäsen som ”En stark berättelse om oväntad vänskap mellan tre små pojkar. Allt är möjligt bara man är uppmärksam. Har man dessutom en god portion fantasi och skaparförmåga är också det omöjliga möjligt. Har man ingen mamma får man skaffa sig två.”.


   Enligt recension i Svenska Dagbladet får de små telningarna uppleva hur ”Micke leker mamma-pappa-barn med sin kompis Peter, men ingen vill vara pappa. De får snilleblixten att båda kan vara mammor som gifter sig och får barn. Frid och fröjd tills bråkige Roffe kommer och stör. I en överraskande vändning bläddrar bilderboken fram hur Roffes mamma älskat havets våg och kanske aldrig kommit därifrån. Roffe leder sedan fantasileken om mammamammornas guldskimrande ö, där det finns plats för alla underbara mammor.”.


   Något ifrågasättande av om pjäsen med sin avvikande sexuella/familjemässiga karaktär är lämplig för tvååriga barn lyser fullständigt med sin frånvaro i landets näst största morgontidnings kulturrecension. Pjäsen omtalas i recensionen som ”en välgjord och ömsint uppsättning”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =